Wetsuit op Volkel

Een van mijn opdrachtgevers is de Rijksoverheid. Voor Defensie fotografeerde ik een atlete voor een F-16. Maria Oorsprong-Alta is haar naam. Ze had door haar prestaties een ticket op zak om mee te mogen doen aan de meest prestigieuze triatlon ter wereld, The Ironman op Hawaii. Tevens had ze een wetsuit gewonnen, met als type naam; Mach 4.

De link was duidelijk. Een dame die bij de luchtmacht werkt met het snelste triatlon-pak ter wereld voor een razendsnel gevechtsvliegtuig.

Eerst een paar plaatjes van de 'officiële' overhandiging van het pak. Aansluitend nog enkele portretten voor de F-16 ter promotie van het een en ander.

Maar ik wilde nog een iets spectaculairder plaatje maken. Ik had de mannen die het vliegtuig voor me neerzette gevraagd of ze voor wat water konden zorgen. Een brandslang, of desnoods een bluswagen zouden voor een fijne aanvulling op het decor kunnen zorgen. Hoe mooi zou dat kunnen zijn; donkere luchten, een dreigend vliegtuig op de achtergrond, een natte vloer, een glanzend pak en een snel model. Ik had het hele plaatje in mijn hoofd.

'Het kan niet', zeiden de mannen. Er moest nog aan het vliegtuig gesleuteld worden. Onnodig nat maken zat er niet in. Voor de grap zei ik; 'Dan wachten we tot het gaat regenen!'

Maria Oorsprong ging zich omkleden, het pak aantrekken duurde even, de eerste spetters vielen toen ze de kleedruimte uit kwam. En toen kwam het cadeautje van de dag! Zelden was ik zo blij met een hoosbui. Ik werd natter en natter, maar genoot, zat in de stromende regen op een kletsnatte vloer en maakte mijn foto.

.