ZigZag in Nieuwveen

'We hebben je prachtige foto's gezien in het hoofdkantoor van Ipse de Bruggen in Zoetermeer. Sterker we zitten er nu naar te kijken.' (http://www.zonderland.nl/reportage-ipse)

De beheerder en de architect van de 'ZigZag' woningen in Nieuwveen, bestemd voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten van deze organisatie, zaten in vergadering. Men wilde dat ik de binnen-architectuur foto's zou maken van dit nieuwe pand. 'Maar' zei ik, 'waar jullie nu naar kijken is Sociaal Documentair werk, geen architectuur fotografie.' 'Klopt', zeiden ze, 'Juist daarom. Wij willen een combinatie van beide. Mooie binnenhuis opnames, maar tevens laten zien hoe deze ruimtes gebruikt worden door de mensen die er wonen en werken.'

Kortom, een uitdaging. 

Twee fantastische middagen werk leverde dit op. Enthousiaste bewoners en begeleiders, mooie ruimtes, met daarnaast prachtig invallend licht. Dus naast Documentair, Sociaal Documentair en Architectuur fotografie, doe ik nu ook een combinatie. Hoe zal ik het noemen, Architectaire- of Docutecture Fotografie?