Een boek met als titel: Jonge Jongens

Jaren geleden verzorgde ik voor Inventive, een software bedrijf te Delft, de fotografie voor een boek over hun visie op ondernemen - met de titel 'Eenvoud in Complexiteit. 

Nu, enkele jaren later, kreeg ik wederom een uitdagende opdracht van Arno en Hans Mulder, de mannen achter Inventive. Voor de 75ste verjaardag van hun vader Theo wilden ze een boek maken voor en over hem.

Diverse mensen die voor Theo Mulder in zijn werkzame leven belangrijk zijn geweest, zijn in het boek vereeuwigd. Allemaal 'Jonge Jongens', mannen en één vrouw op leeftijd, die hun sporen op uiteenlopende terreinen verdiend hebben.

Zwart wit foto's moesten het worden, dat had ik samen met de vormgever Ivar van Bekkum, bedacht. Met camera, vaste lenzen, en mijn net nieuw aangeschafte flitsset, trok ik door het land. Van villa's naar kantoren, van keukentafel naar camper. Ik nam de tijd, zij gaven de tijd. Een heerlijke manier van werken!

Het resultaat mag er zijn, het is een prachtig boek dat in een kleine oplage is gedrukt.