#15 Onderwijs

Onderwijs is ingewikkeld in deze periode. Aanvankelijk bleven de scholen open, maar onder druk van de Tweede Kamer werd toch besloten de kinderen thuis te laten. Wekenlang krijgen de kinderen les van hun ouders of on-line van hun docent. De keukentafel is het episch centrum van het gezin, de kantoortuin aan huis.

Kinderen mogen begin juni weer naar school, eerst de basisschool leerlingen. Later gaan ook de middelbare scholen weer open. Wanneer een docent een op een doceert, draagt hij een mondkapje. De repetities lijken wel examens, met elkaar in de gymzaal. 

Theater de Veste geeft de mogelijkheid om de jaarlijkse musical van groep 8 van de basisschool daar te laten uitvoeren. Op die manier kan er door de ouders voldoende afstand tot elkaar gehouden worden.

De diploma uitreiking is dit jaar wel heel bijzonder. Niet zoals gebruikelijk op de school, maar verspreid over drie dagen met twee shifts per avond, met dus een beperkt aantal kinderen en ouders bij elkaar, bij Onder Ons in Kerkpolder.

Zelfs promoveren gaat on-line. Mijn eigen zoon doet zijn verdediging voor zijn promotie aan de Maastricht University on-line vanuit Delft via een Zoom meeting. De professoren zitten verspreid over het land.