#16 Sport

Het kan weer, sporten. Gelukkig wel. Maar nog steeds niet op een manier die vele wensen. De anderhalve meter blijft van kracht.

Sommigen trainen op de verlaten Campus van de Technische Universiteit.

Vanaf 1 juni mag er gesport worden, maar alleen buiten. De mannen en vrouwen die Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) beoefenen, een vechtsport die zich focust op Grappling met de nadruk op grondgevechten. Kortom, intensief lichamelijk contact tijdens het worstelen. Ook deze sport kan dus helemaal niet beoefend worden als je anderhalve meter afstand moet houden. Op de juiste afstand van elkaar traint men toch zo goed als het kan tussen de korfbalpalen van korfbalclub Fortuna.

Koster Sportclub kon tijdens de lock-down periode, toen ze verplicht gesloten waren, terecht op het voormalige gemeente terrein De Staal. Hier traint men in de voormalige zoutsilo’s.

Ook een vorm van Yoga, in dit geval Pilates, kan alleen buiten beoefend worden. Pilatesstudio Body & Mind is uitgeweken naar een prachtig veldje bij het Art Centre Delft.

De selectie van voetbalvereniging Concordia heeft eind juni zijn laatste training waar nog netjes de anderhalve meter in acht wordt genomen.

Na 1 juli mag er toch weer binnen gesport worden.